Home / Kantec’e TÜBİTAK Desteği

Kantec’e TÜBİTAK Desteği

Kantec’e TÜBİTAK Desteği

TÜBİTAK tarafından desteklenen Kelebec 4.0 projemizle gıda endüstrisine önemli bir katkı sunuyoruz. Bu proje kapsamında geliştirdiğimiz makinemiz, tavuk sırt etinin hassasiyetle işlenmesini sağlayarak, düşük katma değerli bir ürünü yüksek katma değerli bir hale dönüştürmeyi amaçlıyor. Kelebec 4.0 ile hem sektöre yenilikçi çözümler sunmaktan hem de global pazarlarda Türk mühendisliğinin gücünü temsil etmekten gurur duyuyoruz.

Kantec Kurucu Genel Müdürü Kaan Akdoğan, TÜBİTAK’ın desteğiyle geleceğin gıda teknolojilerini geliştirmeye dair önemli bir adım attığımızı belirtti ve: "Gıda endüstrisi, teknolojinin hızlı dönüşümüyle birlikte yepyeni bir evreye giriyor. Bugün Türk mühendislik şirketleri, özellikle makine ve robot teknolojileri alanında dünya sahnesinde daha fazla yer alıyor.

Sektör olarak üstlendiğimiz sorumluluk, yalnızca teknolojik çözümler sunmak değil, aynı zamanda sürdürülebilir, verimli ve hijyenik üretim modelleriyle gıda güvenliğini de desteklemek. Devletimizin sağladığı TUBİTAK ARGE destekleri, yerli ve milli teknolojilerin gelişimine önemli bir ivme kazandırıyor.

Kelebec 4.0, bu yaklaşımın bir ürünü olarak ortaya çıktı; Biz de geleceğin makine ve robot teknolojilerinde yeni kapılar açacak çözümler üretmek için kararlıyız. Yüksek hacimli üretim yapan şirketler artık geleceğe ciddi yatırımlar yapıyor ve Kantec olarak bu dönüşümde sorumluluk üstlenmekten büyük gurur duyuyoruz." dedi.

Kantec ARGE Yöneticisi Ferhat Ülker ise Kelebec 4.0’ın geliştirilme süreci ve sunduğu yenilikçi özelliklere değindi ve: "Kelebec 4.0, Şirketimizin sektör problemlerine; cesaretle çözüm üretme ve iyileştirme kültürünün bir sonucu olarak doğmuştur. Çalışkan ve üretken ARGE ekibimizin verdiği güvenle başladığımız projemizde, müşterilerimizin de geri bildirimlerini ve ihtiyaçlarını gözeterek projemizi yürütmekteyiz.
Kelebec 4.0, ortaya koyduğumuz metotlarla birlikte, müşterilerimizin ürünü işlemeleri için gereken iki işçilik operasyonun da önüne geçerek “Tavuk Kelebek” ürününün işlenebilirlik kapasitesini ve üretim süreci verimliliğini üst seviyeye çıkarmayı hedeflemektedir.

Makinemiz, saatte 2400 adet kapasiteyle çalışarak yüksek üretim hızı sunmaktadır. Otomasyon mühendislerimizin çalışmaları sonucunda, üretim süreçlerini gerçek zamanlı izleyerek verimlilik ve kalite kontrolünde benzersiz bir performans sağlıyoruz. Ayrıca, entegre veri raporlama özelliği, yatırımcıların operasyonel verimliliklerini artırmasına ve süreçlerini daha etkili bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyor.

“Çıtır pirzola” olarak adlandırılan yeni ürün, tüketiciler için lezzetli bir atıştırmalık alternatifi yaratırken, gastronomi alanında bir PR çalışmasına da hizmet ediyor. Kelebec 4.0, yalnızca teknik bir çözüm değil; aynı zamanda global pazarda yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedefleyen bir inovasyon olarak öne çıkıyor." dedi.

Tavuk sırt etini işleme süreçlerinde sunduğu yüksek hassasiyet, verimlilik ve hijyen standartlarıyla öne çıkan Kantec, global gıda trendleriyle uyumlu çözümler sunarak sektöre değer katmaya devam ediyor.


Kantec Marka ve Kurumsal Gelişim Bölümü

Related News